09.07.2018

ERNEK YAYLA ŞENLİĞİ

19.ERNEK YAYLA ŞENLİĞİ KONUŞMA METNİ

19.sunu düzenlediğimiz Ernek Yayla şenliğimizde Söğütlü Belediye Başkanı Hasan TÜRKEL\'İN açılış  konuşmasında  şu ifadelere  yer verdi

Sayın; Kaymakamım, Sayın; Belediye Başkanlarım, Sayın; Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri, Saygıdeğer Misafirler, Hanımefendiler, Beyefendiler,kıymetli Gençler, sevgili çocuklar veçok değerli belde halkım.
Belediyemizin düzenlemiş olduğu 19.Geleneksel Ernek Yayla Şenliğine hoşgeldiniz diyor, şahsım ve beldem adına sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.
Konu Ernek Yaylası olunca insanın aklına ve gözünün önüne neler geliyor neler! Çoğu hemşerilerimiz bizden daha iyi bilir yayla hasretini. Bizler, yeni nesiller değerlerimizi, paylaşmanın huzurunu, muhabbetin kıymetini unutmasın diye, her zaman çaba gösterdik ve naçizane hem gurbette sıla hasreti çeken hemşerilerimizi hem de burada ikamet eden belde sakinlerimizi buluşturarak hasret gidermelerine vesile olmayı ve Öz kültürümüzden kopmamayı bu şenlikleri her yıl gerçekleştirerek gaye edindik.
Kıymetli Misafirler,
Bugün belediye olarak Yaylamızı güzelleştirip, su ve kanalizasyon getirebiliyorsak, Beldemize muazzam çok amaçlı bir cami yapabiliyorsak, Beldenin içerisinde parkesiz yolumuz kalmasın projesini uygulayabiliyorsak, beldemizi bir kent görünümüne kavuşturup içinde sosyal alanlar bulunan tesisler inşa edebiliyorsak, öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca destek olabiliyorsak ve daha nice saymakla bitmeyecek hizmetleri gerçekleştirebiliyorsak bu mirası bize bırakan dedelerimizin yetiştirdiği sizler gibi güzide hemşerilerimiz sayesindedir. Her yıl nüfuslarınızı beldemize aldırarak büyük bir fedakârlık örneği sergileyen başta hemşerilerimize, dernek başkanlarımız ve derneklerimizin yöneticilerine çalışmalarından dolayı meclis üyelerim ve personelime sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.
Çok Kıymetli Belde halkım
Mevlânâ diyor ki, “Allah rızası için yapmadığın iş, sadece bir hiçten ibarettir. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Her zaman söylediğimiz gibi bizim gayemiz Rızayı İlahidir. İki Saniye sonrasının garanti olmadığı şu dünya için yanar döner olmanın bir manası yoktur. Makamını yüceltme ve garanti altına alma için şahıs menfaatini ön planda tutma gibi bir oluşumun içinde hiçbir zaman olmadık ve olmayacağız. Her zaman Toplumun menfaatini ön planda tutarak, birlik ve beraberliğimizi sağlamayı hedefledik ve bugünde görüyorum ki bunu Allah’ın izni ile başardık. Biz birlik oldukça parçalamaya, bölmeye çalışan olacaktır. Ama bizlere düşen vazife fitneye, fesada imkan vermeden birlik ve beraberliğimizi daim kılmaktır. Bunu da başaracağımıza ola güvencim tamdır.
Değerli Misafirler ve Çok Kıymetli Belde halkım
Sözlerimi bitirirken Geleneksel 19. Ernek Yayla Şenliğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder. İyi eğlenceler dilerim. Tekrardan Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. dedi

bu haber 36 kez okundu.